ΦΑΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΙΚΑΡΙΑ www.faroi.com

ΦΑΡΟΣ ΨΑΡΟΜΥΤΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

ΦΑΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ


ΟΙ ΦΩΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ nautilia.gr

Ο Πέτρινος φάρος του Γύθειου επι της νησίδας Κραναή με ΑΕΦ 2350 και ύψος 23 μέτρα


Θα σας ανεβάσω φώτο απο τους ομορφότερους φάρους των Ελληνικών θαλασσών. Αρχίζουμε με ένα πολύ όμορφο Φάρο τον Τουρλίτη (ΑΕΦ 8060). Ο φάρος καταστράφηκε κατα την Γερμανική κατοχή και αναστηλώθηκε με την χoρηγία εφοπλιστών του νησιού στην ίδια ακριβώς μορφή που είχε προπολεμικά
ο αγαπημένος σε πολλούς Γερόγομπος της Κεφαλονιάς! Με ΑΕΦ 0980 και ύψος 13 μέτρα επι της Άκρας Γερόγομπος. Σας παραθέτω επίσεις επι της ευκαιρίας ένα δίγμα απο το μεράκι των παλιών ναυτικών... Ένα κυκλικό σωσίβιο στο Πηνελόπη Α.

Ενας απο τους διασημότερους φάρους, το Ταιναρο! Με ΑΕΦ 2320 και ύψος 16 μέτρα ατενίζει την Μεσσόγειο...
Ψαθούρα
Ο υψηλότερος Ελληνικός πέτρινος φάρος! Με σχεδόν 29 μέτρα ύψος, βρίσκετε επι της νησίδας Ψαθούρα στις Σποράδες. Καθώς το πλησιάζεις το νησί απο το πέλαγος διακρίνεις λόγω της καμπυλότητας της γης ένα φάρο να εξέχει απο την θάλασσα! Η θέα απο το θάλαμο του οπτικού είναι καταπληκτική, όπου σας παραθέτω με θέα το φαρόπλοιο μας!


Ο διασημότερος Ελληνικός φάρος (αν και δέν είναι πέτρινος) που σε ορισμένους το άκουσμά του φέρνει... ναυτία! Ο ΝΤΟΡΟΣ λοιπόν με ΑΕΦ 5450 στην ομμόνυμη νήσίδα του Κάβο Ντόρο!Μιας που είναι εξαιρετικά σπάνιο να πάς σε απόσταση 100 μέτρων δίπλα του με πλοίο, πάρτε μία φώτο!
Αρμενιστής - Μύκονος
Μιας και ανοίγει μιά νέα καλοκαιρινή σεζόν σας καλώ να φωτογραφίσουμε και τους φάρους της Ελλάδας ή του εξωερικού, όπου κι αν πάμε τέλος πάντων. Αρχίζω πρώτος με τον Αρμενιστή της Μυκόνου.
ΦΑΡΟΣ ΙΟΥ
Συνεχιζω μετα το Leo,με τον ανακαινισμενο φαρο της Ιου
Σαπιεντζα-Μεσσηνια
Ο φαρος ,του νησιου , Σαπιεντζα ,ενος μικρου νησιου ,στο νοτιοδυτικο ακρο ,της Πελοποννησου.Η εικονα ,απο το λευκωμα ΦΑΡΟΙ,που εκδοθηκε ,τον Απριλιο του 2007 ,απο την εφημεριδα ,ΤΑ ΝΕΑ
Στρογγυλη-Καστελλοριζο
Ας συνεχισουμε τη περιπλανηση μας ,στους φαρους ,που υπαρχουν ,στην Ελληνικη Επικρατεια,με ενα φαρο ,που εχει ιδιαιτερη σημασια για μας τους Ελληνες ,μιας και βρισκεται ,στο ακριτικο νησι ,της Στρογγυλης ,κοντα στο Καστελλοριζο.Απο το λευκωμα ,"ΟΙ ΦΑΡΟΙ",της εφημεριδας ΤΑ ΝΕΑ.
Δίσβατο
Ο φάρος στο στενό Δίσβατο (μεταξύ Άνδρου και Τήνου)
Ένας από τους καλύτερα διατηρημένους αλλά και όμορφους φάρους στην Ελλάδα μας είναι ο Πέτρινος Φάρος της Αρκίτσας (ΑΕΦ 5670) με ύψος 15 μέτρα και χαρακτηριστικά 2 αναλαμπές ανά 5 δευτερόλεπτα., και ονομαστική εμβέλεια 19 μίλιαΝα σημειώσουμε ότι ο Φάρος κατοικείτε απο τον φαροφύλακα και την οικογένεια του!

2 σχόλια:

  1. ο φάρος των χανίων πού είναι???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φάρος των Χανίων είναι τόσο φωτογραφημένος που όλοι τον ξέρουν. Άλλωστε σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τους άγνωστους φάρους που ο πολύ κόσμος δεν γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή