ΦΑΡΟΣ ΠΑΠΑΣ ΙΚΑΡΙΑ www.faroi.com

ΦΑΡΟΣ ΨΑΡΟΜΥΤΑΣ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Ημερολόγιο 2009

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος μαζί με την Ελληνική Θαλάσσια Ένωση και με φωτογραφικό υλικό που παραχωρήθηκε από την Υπηρεσία Φάρων του Ναυτικού, επιμελήθηκε το επιτοίχιο ημερολόγιο για το 2009 με θέμα τους πέτρινους Ελληνικούς Φάρους.
Από τον πρώτο ιστορικά καταγεγραμμένο φάρο που χτίσθηκε πριν από περίπου 2.800 χρόνια στη Σίγη της Μικρά Ασίας, τα αρχιτεκτονικά θαύματα του φάρου στην Αλεξάνδρεια και του Κολλοσού της Ρόδου, του Τιμαίου στο μπάσιμο του Βοσπόρου και του Φάρου του Ηρακλή στη Λα Κορούνια της Ισπανίας μέχρι τους περήφανους πέτρινους φάρους που αναβοσβήνουν ακούραστα στα πιο απόμακρα σημεία του πλανήτη και στο ξακουστό φάρο - Αγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, οι φάροι για χιλιάδες χρόνια αναβοσβήνουν σταθερά και περιοδικά προειδοποιώντας για το δυσδιάκριτο στη νύχτα όριο ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα.
Ξενύχτες σκοποί και φύλακες - προστάτες των απανταχού ναυτικών στους ωκεανούς και τα πέλαγα του κόσμου, είναι οι πρώτοι που υποδέχονται πίσω στη στεριά, στην πατρίδα, τους ναυτικούς και τους ξενιτεμένους, δίνουν ελπίδα σωτηρίας σ' αυτούς που κινδυνεύουν στην θαλασσοταραχή, αποτελούν σύμβολο αισιοδοξίας και πηγή έμπνευσης.

Επιλέχθηκε να παρουσιασθούν ελληνικοί φάροι στο ημερολόγιο του 2009 για να μας φωτίζουν ευχάριστα και ρομαντικά το νέο έτος αλλά και για να τιμήσουμε αυτά τα ξεχασμένα αλλά περήφανα κτίσματα περασμένων εποχών που, σύμφωνα με το ευφυολόγημα του θεμελιωτή του φαρικού δικτύου στη χώρα μας Ε. Λυκούδη, έκαναν να μοιάζει το Αιγαίο μας σαν ένα τεράστιο πολυέλαιο!
Για τους λάτρεις της ναυτικής μας ιστορίας και παράδοσης, το ημερολόγιο θα προσφέρεται δωρεάν από τα γραφεία της Ελληνικής Θαλάσσιας Ένωσης από την επόμενη εβδομάδα (σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΝΩΣΙΣΠαπαρρηγοπούλου 2 Τ.Κ. 10561 Αθήνα Τηλ. : 210.3227383, 210.3368612, 210.3368690Fax : 210.3227383

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου